Udnyt solenergien med et solvarmeanlæg fra VVS-Eksperten

Vakuum solfangeranlæg og plan solfangeranlæg

Plan solfanger har en absorberplade, der optager solens varme og afgiver den til transmissionsvæsken, som løber i rør hen over pladen. 

Vakuumsolfangeren består af et antal adskilte absorbere, som ligger inde i lufttomme glasrør. Vakuumsolfanger yder op til 40% mere end plan solfanger. Fordelen ved rørsolfangerne er bl.a., at de er nemmere at vedligeholde, da rørene let kan udskiftes, hvis disse bliver beskadiget. Rørene kan altså skiftes separat og uafhængigt af hinanden.

Udnyt solenergien med et solvarmeanlæg fra VVS-Eksperten og spar masser af penge. Når du klikker på billederne herunder, kan du læse mere om de forskellige solenergi produkter, vi tilbyder inden for solvarme. Vi kan både tilbyde løsninger med solpaneler og solfangerrør med vakuum.
Se vores store sortiment af højkvalitets solfangersæt. Ved "Kampagne"-solfangersæt har vi sat fokus på prisen. Deluxe-solfangersæt er et kvalitetssæt med solpaneler. Solarterm og Pannex Vacuum-solfangersæt er vores luksusudgave inden for solfangersæt.

Du kan bruge solfanger til næste alt og det er gratis varme til mange formål som f.eks. solfanger til varmt brugsvand, solfanger til swimmingpool og udendørs bruser, supplering til opvarmning af radiatorer og gulvvarme i boligen.

Gør-det-selv Det er dejligt let at installere et solfangersæt. Til alle sættene følger en manual, der viser, hvad du skal gøre.
Er du i tvivl, så spørg endelig i en af vores 27 butikker eller kontakt vores kundeservice.

Hvor stor solfanger skal du bruge?
Som tommelfingerregel kan du regne med, at 1 person kræver ca.1,5m² solfanger. Så har du en familie på 4, bør du have omkring 6m² til opvarmning af vand og til supplering af boligopvarmningen.

Hvordan installeres et solvarmeanlæg?
Installation af et solvarmeanlæg tager typisk 1-3 arbejdsdage. Solfangeren monteres normalt med bøjler og beslag på husets tag. Der laves en rørføring fra solfangeren til vandbeholderen. Der skal evt. også installeres en ny større vandbeholder. Du behøver ikke undvære varme under etableringen, for at det eksisterende fyr kan fortsætte med at køre. Det er vigtigt, at montagen bliver udført korrekt. Ved gennembrydninger kan du risikere at taget bliver utæt som følge af ødelagt tagbelægning eller undertag. Hvis du er fiks på fingrene, kan du i princippet selv montere solfanger på taget.

Hvilke faldgruber er der ved solvarme?
Tjek bevoksning eller byggeplaner foran husets sydside - ikke mindst hos naboen. Et solvarmeanlægs tekniske levetid er sat til at være 30 år, men hvis der i mellemtiden vokser store træer op på den anden side af hækken, kan anlæggets ydelse år for år blive ringere. Undgå for stort eller for lille anlæg. Er solvarmeanlægget for lille eller for stort, bliver det enten dyrere end nødvendigt eller leverer ikke tilstrækkelig varme. Tjek, om der er særlige servitutter på din ejendom, som forhindrer eller vanskeliggør opsætningen af en solfanger.

Solfangersæt - Gratis varmt vand