Emhætter

VVS-Eksperten.dk har et stort udvalg af Silverline emhætter og emfang. Du frit kan vælge mellem de traditionelle eller de moderne emhætter. Silverline aldrig går på kompromis med emhætternes høje funktionalitet og kvalitet. Vi tilbyder funktionelle løsninger, som lever op til enhver køkkenindretning. Udvalget indeholder vægemhætter, frithængende emhætter samt traditionelle emhætter. Udover udseendet af emhætten, skal man også vurdere hvilke funktioner man ønsker, og hvilke aftræksmuligheder man har. Herunder finder du en hurtig guide, der fortæller hvad de forskellige funktioner gør og hvad du skal tage hensyn til, når du vælger emhætte.

Udsugningsevne / Sugekapacitet:
Sugekapaciteten beskriver hvor meget luft emhætten kan flytte i timen. Det bliver som regel vist i kubikmeter i timen. En god tommelfingerregel du kan bruge, når du skal vælge emhætte til dit køkken er, at du måler køkkenets rumfang ( længden x bredden x højden ). Derefter ganger du det med 10 og kommer frem til det tal, som emhætten gerne skulle kunne flytte. Eksempel: køkkenets bredde er 4 meter, længden er 3 og højden er 2 meter. 4 x 3 x 2 = 24 M³. Det vil sige at til denne størrelse køkken, skal man bruge en emhætte der kan flytte 240 m³/t.

Intern Motor:
Motoren er indbygget i emfanget. Sugeevnen er optimal og det kompakte emfang er let at montere. Intern motor har dog som regel et højere lydniveau end emfang med ekstern motor.

Ekstern motor:
Motoren er placeret på loft, tag eller udvendig mur. Udsugningskapaciteten er som regel højere end ved tilsvarende emfang med intern motor. Lydniveauet er markant lavere, fordi støjkilden er fjernet fra køkkenet. Motor og emhætte skal helst kunne kommunikerer sammen, for at undgå at skulle have en ekstern styring til motoren

Centralsug:
Her kobles emfanget på ejendommens centrale ventilationsanlæg og man slipper helt for egen motor - og den tilhørende støj. Emfanget betjenes fuldstændig, som emfang med egen motor. Varmen fra madlavningen bliver endda udnyttet til opvarmning, hvis anlægget er med krydsveksler

Recirkulation:
Til køkkener og placeringer, hvor der typisk ikke er luftaftræk til det fri. Luften suges først gennem et fedtfilter og herefter et filter med aktivt kul, der fjerner lugte. Emhætter med recirkulation fjerner ikke fugt fra luften. Kulfiltret skal skiftes eller vaskes én til to gange årligt.

Eftersug funktion:
Nogle emhætter har en eftersugfunktion, som holder emhætten kørende i et stykke tid efter endt madlavning og emhætten er blevet slukket. Dette sikrer at det sidste mad-os og damp kommer ud af køkkenet.