Køkkenkværn

Med en køkkenkværn slipper du for ildelugtende madrester i skraldespanden og samtidig sikrer du oven i købet, at affaldet fra madlavningen bortskaffes på en miljøvenlig måde. Det letter din hverdag og gavner miljøet. I de fleste danske kommuner kræver det tilladelse at opsætte en køkkenkværn. Man må gerne selv installere en køkkenkværn, men der kræves en tilladelse fra kommunen.
Der findes i den danske lovgivning intet forbud mod at bruge køkkenkværne i danske husholdninger, men Teknik og Miljø i de enkelte kommuner skal give tilladelse til installation. Det betyder, at man skal søge om tilladelse til at installere en køkkenkværn i sit hjem hos sin lokale Teknik og Miljø afdeling.
En køkkenkværn er et elektrisk køkkenredskab, der installeres på køkkenvaskens afløb. Der sørger den for at kværne alt det organiske affald fra madlavningen, som du skyller ud i køkkenvasken. Det betyder, at du ikke længere behøver at samle skrællerne op fra vasken, når du eksempelvis har skrællet kartofler og gulerødder – du skyller bare skrællerne ud i vaskens afløb og tænder for køkkenkværnen. Det samme gælder også alt andet organisk madaffald, som eksempelvis de madrester, der er på tallerkenerne efter måltidet.

Du skyller dem bare ud i køkkenvaskens afløb og tænder for køkkenkværnen. Derpå sørger køkkenkværnen for at kværne madresterne, så de kan skylles bort via kloaksystemet – ud til rensningsanlægget, som så sørger for korrekt miljøbehandling af madaffaldet. Nemt, enkelt og tidsbesparende for dig.
Når du skyller madresterne ud igennem køkkenkværnen, får du samtidig den fordel, at din skraldespand ikke længere lugter af madrester – og derfor heller ikke længere tiltrækker mus, rotter og andre skadedyr.

Alt i alt er der mange fordele ved at have en køkkenkværn. Skynd dig at bestille din køkkenkværn allerede nu...  


Type