Pillefyr​ - Biomax Green Power - Stoker

BioMax Pillefyr

Hvorfor skal jeg vælge et BioMax pillefyr - Stoker

For nogle kan det godt være et ukendt område når det kommer til pillefyr, men man kan sammenligne det lidt med et oliefyr, forskellen er bare at i stedet for olie fyrer man med træpiller, som består af komprimerede træspåner og savsmuld. Ved at fyre med piller frem for olie får du en billig varmekilde der tilmed er grøn. Da et pillefyr ikke bidrager til den globale opvarmning idet træet hele sin leve tid optager en lige så stor del af CO2'en fra den omgivende luft, som bliver frigivet når pillerne forbrændes, så et pillefyr er både økonomisk og godt for miljøet.

Hvordan virker et BioMax pillefyr - Stoker

Et pillefyr består af tre elementer pillemagasin, en kedel og en brænder, pillefyret fungere på følgende måde man fylder sit magasin med træpiller der via en snegl bliver ført over til brænderen som også skal sikre at kombination mellem træpiller og ilt er helt rigtig for at sikre effektiviteten af forbrændingen. Træpillerne bliver så til akse der samles i askeholderen der i de fleste tilfælde skal rengøres en gang om ugen i de måneder hvor der bliver fyret meget. Pillefyret styres nemt og enkelt via en lille styrring på pillefyret eller i de mere moderne pillefyr er teknologien kommet så langt at de kan styres fra en computer eller mobil telefon.

Hvad kan jeg spare med et BioMax pillefyr - Stoker

Besparelsen ved at skifte til et pillefyr er forholdsvis stor sammenlignet med et oliefyr grunden er at et pillefyr er langt mere effektiv end alm. brænde og olie. Da virkningsgraden på nye pillefyr er så høj og det vil sige at tilbagebetaling på et fyr ligger 2-4 år. Dette afhænger dog også i højgrad af kvaliteten på træpillerne og ikke mindst om man vedligeholder sit pillefyr.

Hvilke lovkrav stilles der for et BioMax pillefyr - Stoker

Der er nogle lov vedrørende installation samt træpillefyret der skal overholdes de skal være afprøvet og gokednt før de må installeres i huset. Der stilles også høje krav til virkningsgraden, partikel emmisionen samt brandmæssige forhold vedr. installationen det er er derfor vigtig at kontrollere disse forhold når man skal installere sit træpillefyr.