Om varmepumper

Information om varmepumper

Herunder kan du læse mere om de forskellige varmepumper, og om hvilken type der passer bedst til dit behov.

Når man snakker varmepumper, kan man ikke komme uden om begreber som COP, SCOP og SEER. De er alle udtryk for en varmepumpes virkningsgrad, altså hvor meget energi

der skal tilføres for at producere en given mængde varme.

Varmepumper til helårsboligen

Væske til vand-varmepumpe (jordvarme-anlæg)

Et jordvarmeanlæg er den mest energieffektive varmepumpe-type, der findes og den vil derfor give dig den største energibesparelse, når anlægget er tjent hjem. Du kan spare helt op til 50% af din varmeregning ved at udskifte dit gamle oliefyr med et nyt og moderne jordvarmeanlæg. Hvis din bolig bliver efterisoleret, kan du endda spare endnu mere på varmeregningen.

Der er dog flere forskellige parametre, du skal opfylde for at kunne installere et jordvarmeanlæg. Blandt andet skal din grund være mindst 800 m2, da der skal være plads nok til at grave slager ned i din have. Din bolig skal derudover også have vandbårne radiatorer og gulvvarme.

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe er knap så effektiv som et jord-varmeanlæg, men er derimod billigere og lettere at installere og kræver ikke et stort grundareal. Du kan dog stadig spare helt op mod 40% af din varmeregning, hvis du udskifter dit gamle oliefyr med en luft til vand-varmepumpe.

COP-værdien, som angiver forholdet mellem den energi som varmepumpen bruger og den energi som pumpen afgiver til boligen, ligger for VVS Ekspertens varmepumper mellem 2,5 og 4 - hvilket betyder, at hver gang du putter 1 kW elektricitet ind i varmepumpen, får du hele 2,5 til 4 kW varme ud. Dermed er varmepumper én af de mest energieffektive varmekilder på markedet.

Varmepumpe til fritids- eller sommerhuset

Luft til luft-varmepumpe

Ønsker du at installere en varmepumpe i dit fritids- eller sommerhus, så er en luft til luft- varmepumpe det ideelle valg. En luft til luft-varmepumpe er billig at anskaffe og enkel at installere og vedligeholde. En luft til luft-varmepumpe kræver i modsætning til et jordvarmeanlæg og en luft til vand-varmepumpe, ikke at huset er udstyret med vandbårne radiatorer.

Hvis du i dit sommerhus benytter dig af elvarme, vil du typisk kunne nedbringe din varmeregning med op til 50%, hvis du erstatter den dyre elvarme med en luft til luft-varmepumpe.

Kundeservice VVS-Eksperten 75890303
VVS-Eksperten kundeservice@vvs-eksperten.dk 75890303