Varmegenvindingsanlæg - SPAR 20% NU

Lige nu kan du spare 20% på disse udvalgte varmegenvindingsanlæg


358944304_Nilan_Ventilationsaggregat_comfort_300LR_med_fugtstyring_-_358944304
14.799,00 DKK 18.498,75 DKK
Varenr.: 358944304
359111100_GENVEX_ENERGY_ECO_180_VARMEGENVINDINGS_UNIT
11.399,00 DKK 14.248,75 DKK
Varenr.: 359111100
359107411_GENVEX_GES_ENERGY_S_ST-H
12.250,25 DKK 13.611,25 DKK
Varenr.: 359107411

Hvad er varmegenvinding?
Et anlæg til varmegenvinding er et avanceret ventilationsanlæg, der overfører varmeenergien i den luft, der suges ud af huset, til den friske, kølige luft, som blæses ind i huset udefra. Samtidig ventileres boligen med frisk luft, så indeklimaet bliver bedre.
Opvarmningen sker i en såkaldt varmeveksler, hvor de to luftstrømme glider tæt forbi hinanden, kun adskilt af tynde metalplader, som gør, at energien kan overføres fra den ene luftstrøm til den anden.
Varmeveksleren er bygget ind i en kasse på størrelse med et lille køleskab, som man normalt placerer på loftet, hvor luften kan suges ind og blæses ud gennem rør i taget.
Der findes også nogle mere avancerede løsninger, hvor varmen i udblæsningsluften kan bruges til at opvarme vand til brug i huset, via en indbygget luft til vand varmepumpe.

Hvilke fordele er der ved varmegenvinding?

  • Du sparer på varmen ved at "genbruge" den varme, der allerede er i huset.
  • Du får et godt indeklima.
  • Du kan få masser af frisk luft uden at spilde en masse varme.
  • Du undgår lugte og en del skadelige stoffer i luften, f.eks. fra radon og afgasning fra møbler og materialer.
  • Luftfugtigheden i huset kan holdes lav, så du kan undgå problemer med husstøvmider og skimmelsvampe.
  • Anlægget kan filtrere pollen og partikler fra luften, hvilket er en fordel, hvis man fx lider af astma eller pollenallergi.
  • Om sommeren kan anlægget omstilles, så det i begrænset omfang giver kold luft i stedet for varm.
  • I nye huse bliver det lettere at overholde kravene til et lavt energiforbrug og tilstrækkelig ventilation (luftskifte). Kravene fremgår af Bygningsreglementet.


Hvilke huse kan få et anlæg til varmegenvinding?
Der kræver en del rørføring for at luften kan blive ledt rundt i huset. Disse rør skal minimum have en diameter på 12,5 cm. Derfor er det lettest og billigst at installere anlæggene i huse med et uudnyttet loftsrum eller i forbindelse med opførelsen af et nyt hus.
Hvis huset ikke har uudnyttet loftsrum, kan det godt lade sig gøre at installere rørene. Men i så fald må man enten acceptere synlige rør, eller også kan man sørge for at skjule dem i rørkasser el.lign. Det vil koste ekstra at skulle etablere rørkasser. Jo mere besværlig rørføringen er, jo dyrere bliver den færdige løsning.
I et nyt hus vil det med fordel kunne svare sig at bygge anlægget ind under opførelsen af huset - det kan som regel godt lade sig gøre, selvom huset er lidt usædvanligt og ikke har et uudnyttet loftrum. Rørene kan fx bygges ind i vægge og lofter, hvis det planlægges fra starten. På den måde kan man undgå en ekstra høj pris for at installere det i forvejen dyre anlæg.

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du installerer et anlæg til varmegenvinding?
Husk at isolere alle rør og andre dele, der befinder sig i uopvarmede rum.
Du bør have en serviceaftale med en teknikker, der sørger for at anlægget kører optimalt.