Stålforing

Foring i rustfri stål til skorsten sikrer dig effektivt mod løbesod, og dermed skorstensbrand. Stålforinger er udført i 0,6 mm rustfri/ syrefast stål. De samles via bajonetfatninger som er en del af selve røret
Løbesod og kondensproblemer i skorstenen?
Løbesod, eller kondens i skorstenen kan være ødelæggende og ildelugtende og det kan koste dyrt hvis man ikke stopper det i tide.
Kondens opstår når vanddampen i røgen, køles ned til under cirka 50 grader . Dette sker selvfølgelig på skorstenens koldeste steder, som er ved skorstenens top, og som regel i et koldt uisoleret loftrum.
Kondensen trækker ud i skorstenens fuger og mursten, og opløser den sod som sidder der, som så trækker med ud igennem skorstenens sider. Efter nogen tid kan man se brune og brun/sorte skjolder på skorstenens ydersider og på loftet ved etageadskillelsen.

Man kan selv kontrollere om der er kondens i skorstenen, ved at tage renselemmen af oppe på loftet og med en finger gnide på mursten og fuger indvendigt i skorstenen 

Hovedreglen er: bliver fingeren våd og sort, og er der sod der virker fedtet er der kondens.
Der kan naturligvis også være andre årsager til en våd skorsten, regnvand, dårligt/utæt murværk i skorstenspiben. Ring til os, hvis du har spørgsmål på dette område. 
For at forebygge kondens i skorstenen, kan man nedsænke et rustfrit stål rør, også kaldet en foring, inde i den gamle skorsten.
Det vigtigste er at kondensen ledes bort fra skorstenen. 

Rådfør dig gerne med skorstensfejeren, inden du går i gang.

 

Læs mere
Flere filtre Skjul filtre
16 produkter