Bundventil

Skal jeg bruge en bundventil med eller uden overløb?
Det er håndvasken, som bundventilen skal monteres i, der afgør, om bundventilen skal være med eller uden overløb. Hvis vasken har et overløbshul oppe ved kanten, hvor vandet løber ud igennem, hvis det stiger i vasken, så skal bundventilen også købes MED overløb. I håndvaske uden overløb skal der derimod bruges en bundventil UDEN overløb.

Hvad er en bundventil?
Bundventilen er den del, der forbinder håndvasken med afløbet/vandlåsen. Den har som oftest den funktion at lukke af for afløbet. Der findes flere forskellige slags bundventiler, som fx push-open, løft-op og den almindelige med en sort gummi prop.
Størrelsen på en bundventil til håndvaske er standard 5/4 tomme (32 mm). Man skal være opmærksom på, om vasken, som bundventilen skal monteres i, er med eller uden overløb.
Alle håndvaske leveres med et udløbshul, der har et standardmål, så man frit kan vælge mellem de forskellige bundventiler.

Hvad er en push-open bundventil?
Med en push-open bundventil undgår du at have en løft-op stang siddende på dit armatur. For at lukke for ventilen skal du trykke på den, og når du vil åbne igen, trykker du blot på ventilen igen, så den popper op.